Casa Verde

Casa Verde Fotovoltaice

Program Casa Verde – Sisteme Fotovoltaice – Finantare de pana la 20,000 lei

 Prin programul casa verde sisteme fotovoltaice on grid sau hibrid beneficiati de programul de finantare nerambursabila prin AFM (Agentia Fondul ui de Mediu) daca sunteti persoana fizica cu rezidenta in Romania, proprietar de casa/imobil/teren, suprafata acoperisului/terenului sa fie intre 30-50mp unde se vor monta panourile fotovoltaice.

Suma nerambursabila din partea statului Roman este de maxim 20.000 Ron, proprietarul are de finantat doar 10% (2000 lei). Sistemul poate fi si mai mare dar poate reduce costul total al investitiei cu 20.000 lei nerabursabili.

Cu o investitie minima de 22.000 lei instalati un Sistem Fotovoltaic complet On Grid sau hibrid cu monitorizare la distanta de, suficient pentru autoconsumul unei familii, iar astfel o sa deveniti independenti energetic pe timpul zilei, surplusul de energie putand sa-l revindeti in reteaua nationala la distribuitori cu posibilitatea compensarii, adica ce livram ziua consumam noaptea.

Pentru un Sistem Fotovoltaic On Grid sau Hibrid cu o putere instalata mai mare investitia personala ramane foarte mica in comparatie cu facturile de energie electrica actuale, pentru urmatorii 25 de ani economiile vor fi considerabile.

Instalarea si TVA-ul sunt incluse in pret.

ECOSOLARIS va ofera suport in vederea obtinerii finantarii si va pune la dispozitie electricieni profesionisiti, avizati ANRE.ANUNȚ PROGRAMARE

 ÎN PERIOADA 2 – 6 SEPTEMBRIE 2019, INSTALATORII VALIDAȚI ÎN CADRUL PROGRAMULUI NAȚIONAL CASA VERDE FOTOVOLTAICE SUNT AȘTEPTAȚI SĂ SE PREZINTE LA SEDIUL ADMINISTRAȚIEI FONDULUI PENTRU MEDIU (SPLAIUL INDEPENDENȚEI, NR. 294, SECTOR 6, BUCUREȘTI) PENTRU A SEMNA CONTRACTELE DE PARTICIPARE ÎN CADRUL PROGRAMULUI PRIVIND INSTALAREA SISTEMELOR DE PANOURI FOTOVOLTAICE PENTRU PRODUCEREA DE ENERGIE ELECTRICĂ, ÎN VEDEREA ACOPERIRII NECESARULUI DE CONSUM ȘI LIVRĂRII SURPLUSULUI ÎN REȚEAUA NAȚIONALĂ (PROGRAMUL NAȚIONAL CASA VERDE FOTOVOLTAICE).
 ÎN VEDEREA SEMNĂRII CONTRACTELOR, REPREZENTANTUL LEGAL AL INSTALATORULUI VALIDAT SE VA PREZENTA LA SEDIUL AFM CU ACTUL DE IDENTITATE VALABIL ȘI CU DOVADA DESCHIDERII CONTULUI LA TREZORERIE.
 DE ASEMENEA, CONTRACTUL POATE FI SEMNAT ȘI DE CĂTRE ÎMPUTERNICITUL REPREZENTANTULUI LEGAL AL INSTALATORULUI VALIDAT, CAZ ÎN CARE SE VA PREZENTA ACTUL DE IDENTITATE ȘI ÎMPUTERNICIREA NOTARIALĂ.

Lista instalatorilor validati in programul casa verde fotovoltaice 2019 pe judete

Anexa 2 – Contract de participare în vederea decontării

Documente care sunt necesar pentru cerere de finantare :

 • Ghid de finantare in ultima modificare 12 martie 2019  CLICK AICI
 • Ce trebuie facut si cum trebuie procedat in programul casa verde in vederea montarii de fotovoltaice pentru persoana fizica CLICK AICI !

Documente:

 • Copie CI
 • Actul de proprietate casa/teren/imobil
 • Extras de cartea funciara
 • Dovada ca nu sunt datorii restante la bugetul de stat si local ( Certificat fiscal )

Documente Necesare pentru a devenii prosumer  daca ai deja instalatia fotovoltaica pe casa.

 • Copie CI
 • Cerere tip prosumer
 • Extras Carte Funciara
 • Certificat de atestare fiscala
 • Cerere distribuitor energie

Selectati sistemul fotovoltaic dorit Casa verde Fotovoltaice

FORMULAR DE INSCRIERE   Casa Verde  Click AICI

Descarca Ghidul Prosumatorului  Click AICI

 •  Sistemele fotovoltaice ofertate de noi in programul casa verde sunt:   5kwp, 8kwp, 10kwp, 12kwp, 20kwp, 27kwp

O sa fiti contactat de firma noastra telefonic in momentul depunerii dosarului.

Incepand cu data de 27.04.2019 Transelectrica a publicat invertoarele care sunt eligibile si ca orice invertor care urmeaza sa injecteze trebuie sa fie supus dinou procesului de verificare lista de mai jos nemaifiind valabila

Lista Invertoare valabile Transelectrica

*Urmariti aceasta pagina pentru cele mai noi informatii legate de programul casa verde fotovoltaice.