Sisteme fotovoltaice Ilfov - Bucuresti

Diferen╚Ťa principal─â dintre un sistem fotovoltaic on-grid ╚Öi unul off-grid const─â ├«n modul ├«n care sunt conectate la re╚Ťeaua electric─â.

  1. Sistem fotovoltaic on-grid (sistem conectat la re╚Ťea): Un sistem fotovoltaic on-grid este conectat la re╚Ťeaua electric─â principal─â a unui furnizor de energie. Acesta const─â ├«n panouri solare care converte╚Öte energia solar─â ├«n curent continuu (CC), care este apoi convertit ├«n curent alternativ (CA) utilizabil prin intermediul unui invertor. Curentul alternativ produs de sistemul fotovoltaic este apoi livrat direct re╚Ťelei electrice a furnizorului de energie. Acesta poate fi folosit ├«n timp real pentru a alimenta consumatori de energie ├«n cas─â sau afacere. ├Än cazul ├«n care sistemul fotovoltaic produce mai mult─â energie dec├ót este consumat─â, excesul de energie este returnat ├«n re╚Ťeaua electric─â ╚Öi proprietarul sistemului prime╚Öte un credit pentru energia produs─â ├«n plus, care poate fi utilizat ├«n momente ├«n care sistemul nu produce suficient─â energie (de exemplu, ├«n timpul nop╚Ťii sau ├«n zilele ├«nnorate).
  2. Sistem fotovoltaic off-grid (sistem autonom): Un sistem fotovoltaic off-grid este independent ╚Öi nu este conectat la re╚Ťeaua electric─â principal─â. Acest tip de sistem este folosit ├«n zone ├«n care nu exist─â acces la re╚Ťeaua electric─â sau pentru cei care doresc s─â fie complet autonomi energetic. Acesta const─â ├«n panouri solare care converte╚Öte energia solar─â ├«n curent continuu (CC) ╚Öi utilizeaz─â baterii pentru a stoca energia excedentar─â produs─â ├«n timpul zilei. Bateriile sunt apoi utilizate pentru a furniza energie ├«n timpul nop╚Ťii sau ├«n perioadele cu cerul ├«nnorat. De asemenea, un sistem off-grid poate necesita un invertor pentru a converti curentul continuu (CC) ├«n curent alternativ (CA) utilizabil pentru anumite echipamente ╚Öi aparate.

Un sistem off-grid necesit─â o planificare ╚Öi dimensionare atent─â pentru a asigura c─â energia solar─â produs─â este suficient─â pentru a satisface nevoile de energie ale utilizatorului, inclusiv ├«n perioadele cu pu╚Ťin soare. Sistemele off-grid sunt adesea utilizate ├«n zone rurale ├«ndep─ârtate, cabane izolate, case mobile sau ├«n aplica╚Ťii speciale, cum ar fi iluminatul stradal ╚Öi echipamentele de telecomunica╚Ťii amplasate ├«n locuri greu accesibile.

├Än concluzie, diferen╚Ťa principal─â dintre un sistem fotovoltaic on-grid ╚Öi unul off-grid const─â ├«n conectarea la re╚Ťeaua electric─â. Sistemul on-grid este conectat la re╚Ťeaua electric─â principal─â ╚Öi permite alimentarea cu energie din re╚Ťea ╚Öi returnarea surplusului de energie, ├«n timp ce sistemul off-grid este autonom ╚Öi nu este conectat la re╚Ťeaua electric─â, depinz├ónd de baterii pentru stocarea ╚Öi utilizarea energiei.

Lasa un mesaj

Trebuie sa fii conectat pentru a posta un comentariu.