Sisteme fotovoltaice Ilfov - Bucuresti

Diferența principală dintre un sistem fotovoltaic on-grid și unul off-grid constă în modul în care sunt conectate la rețeaua electrică.

  1. Sistem fotovoltaic on-grid (sistem conectat la rețea): Un sistem fotovoltaic on-grid este conectat la rețeaua electrică principală a unui furnizor de energie. Acesta constă în panouri solare care convertește energia solară în curent continuu (CC), care este apoi convertit în curent alternativ (CA) utilizabil prin intermediul unui invertor. Curentul alternativ produs de sistemul fotovoltaic este apoi livrat direct rețelei electrice a furnizorului de energie. Acesta poate fi folosit în timp real pentru a alimenta consumatori de energie în casă sau afacere. În cazul în care sistemul fotovoltaic produce mai multă energie decât este consumată, excesul de energie este returnat în rețeaua electrică și proprietarul sistemului primește un credit pentru energia produsă în plus, care poate fi utilizat în momente în care sistemul nu produce suficientă energie (de exemplu, în timpul nopții sau în zilele înnorate).
  2. Sistem fotovoltaic off-grid (sistem autonom): Un sistem fotovoltaic off-grid este independent și nu este conectat la rețeaua electrică principală. Acest tip de sistem este folosit în zone în care nu există acces la rețeaua electrică sau pentru cei care doresc să fie complet autonomi energetic. Acesta constă în panouri solare care convertește energia solară în curent continuu (CC) și utilizează baterii pentru a stoca energia excedentară produsă în timpul zilei. Bateriile sunt apoi utilizate pentru a furniza energie în timpul nopții sau în perioadele cu cerul înnorat. De asemenea, un sistem off-grid poate necesita un invertor pentru a converti curentul continuu (CC) în curent alternativ (CA) utilizabil pentru anumite echipamente și aparate.

Un sistem off-grid necesită o planificare și dimensionare atentă pentru a asigura că energia solară produsă este suficientă pentru a satisface nevoile de energie ale utilizatorului, inclusiv în perioadele cu puțin soare. Sistemele off-grid sunt adesea utilizate în zone rurale îndepărtate, cabane izolate, case mobile sau în aplicații speciale, cum ar fi iluminatul stradal și echipamentele de telecomunicații amplasate în locuri greu accesibile.

În concluzie, diferența principală dintre un sistem fotovoltaic on-grid și unul off-grid constă în conectarea la rețeaua electrică. Sistemul on-grid este conectat la rețeaua electrică principală și permite alimentarea cu energie din rețea și returnarea surplusului de energie, în timp ce sistemul off-grid este autonom și nu este conectat la rețeaua electrică, depinzând de baterii pentru stocarea și utilizarea energiei.

Lasa un mesaj

Trebuie sa fii conectat pentru a posta un comentariu.